kotleciki_z_kalarepy

Kotleciki z kalarepy

Ocena:

4.46 (170)

  • 30 min.
  • dla 2 osób

Kotleciki są idealne na obiad w upalny dzień. Nie zniechęcajcie się tą kombinacją! Warto spróbować!

Składniki:

  • 4 plastry kalarepy (grubość ok. 1cm)
  • 2 plasterki sera salami lub śmietankowego (dość grube)
  • 1 jajko + odrobina mleka
  • bułka tarta, mąka
  • sól, pieprz

Kotleciki z kalarepy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • www.asik20.blogspot.com
  • W średnim garnku zagotować wodę wraz z solą. Do wrzątku włożyć plastry kalarepy i gotować je około 7-10 minut. Gdy będą już miękkie (nie za miękkie, bo się rozpadną!) należy przelać je zimną wodą i ostudzić. Po ostudzeniu, kalarepę posolić i popieprzyć. Na kalarepie kładziemy plaster sera i przykrywamy go znowu kalarepą. Następnie obtaczamy w roztrzepanym jajku z mlekiem, mące i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne