Przygotowanie: 35 minut
Porcja: 410 kcal
Składniki na 4 porcje
Składniki:
4 steki wieprzowe
2 łyżki oleju
cebula
łyżka masła
1/2 szkl. białego wytrawnego wina
5 dag gorgonzoli
1/2 kg małych marchewek
1/2 kg bobu
sól
pieprz
Steki z bobem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Steki lekko rozbić, oprószyć pieprzem, usmażyć na rumiano na oleju. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na maśle, podlać winem, dusić przez około 10 minut. Dodać pokruszoną gorgonzolę, gotować, aż ser się rozpuści, delikatnie mieszając trzepaczką.
Umyte i obrane marchewki oraz bób ugotować na miękko w osolonej wodzie. Bób obrać ze skórki. Na talerzach układać marchewki, bób, na nich stek polany sosem.
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!