Steki z bobem

Ocena:

4.55 (190)

  • 35 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 35 minut
Porcja: 410 kcal
Składniki na 4 porcje

Składniki:

  • 4 steki wieprzowe
  • 2 łyżki oleju
  • cebula
  • łyżka masła
  • 1/2 szkl. białego wytrawnego wina
  • 5 dag gorgonzoli
  • 1/2 kg małych marchewek
  • 1/2 kg bobu
  • sól
  • pieprz

Steki z bobem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Steki lekko rozbić, oprószyć pieprzem, usmażyć na rumiano na oleju. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na maśle, podlać winem, dusić przez około 10 minut. Dodać pokruszoną gorgonzolę, gotować, aż ser się rozpuści, delikatnie mieszając trzepaczką.
  • Umyte i obrane marchewki oraz bób ugotować na miękko w osolonej wodzie. Bób obrać ze skórki. Na talerzach układać marchewki, bób, na nich stek polany sosem.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!

Porady

Zobacz też: stek bavette na sałatce

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne