Fasola z patelni po meksykańsku

Ocena:

4.41 (172)

  • 40 min.
  • dla 4 osób
gorąco polecam uwielbiam to danie :)

Składniki:

  • Składniki:
  • 1 mała cebula
  • 380g mielonej wołowiny
  • 1 żółtko
  • sól, pieprz
  • sos worcester
  • 4 pomidory (mogą byc z puszki)
  • 1 duża cebula
  • puszka czerwonej fasoli
  • 2 strąki zielonej chili
  • 1 czerwona papryka
  • 3 łyżki oleju sojowego
  • pęczek pietruszki
  • 1 łyżka musztardy
  • sproszkowane chili

Fasola z patelni po meksykańsku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Małą cebulę drobno posiekac. Mięso mielone wymieszac z żółtkiem, przyprawic solą, pieprzem i sosem worcester całośc zagniesc. Z masy uformowac małe kulki.
  • Pomidory obrac ze skórki i pokroic na cwiartki. Dużą cebulę pokroic na cząstki. Czerwoną fasolę odcedzic na sitku. Strąki chili przekroic na pół, wydrążyc ziarenka i pokroic na paski. Papryke czerwoną pokroic w dowolny sposób.
  • Rozgrzac olej, opiekac na nim ze wszystkich stron kulki mięsne ok.10minut. Następnie zdjąc z patelni i odstawic na bok.
  • W oleju pozostałym po smażeniu mięsa powoli udusic pomidory.
  • Następni dodac fasolę, chili oraz paprykę. Całośc wymieszac i dusic na wolnym ogniu ok.10 minut.
  • Przyprawic solą, musztardą i sproszkowanym chili. Następnie położyc kulki mięsne i podgrzac je z warzywami.
  • Przed podaniem fasoli po meksykańsku posypac posiekaną pietruszką.
  • Polecam podac do tego świeży chlebek.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne