Kluski, Sery
Kolekcja Kluski, Sery zawiera 59 przepisów
Przepisy w kolekcji Kluski, Sery

Gnocchi to smaczny dodatek do obiadu. Te włoskie kluseczki są łudząco podobne do naszych kopytek. Mają jednak charakterystyczne rowki uzyskiwane dzięki małej drewnianej tarce, po powierzchni której przesuwa się gnocchi. Kluseczki można podawać na różne sposoby, my postawiliśmy na młode warzywa. Wiosną i latem takie połączenia smakują nam najlepiej. Sprawdźcie nasz przepis na gnocchi!
Gnocchi z młodymi warzywami

Cudowne gnocchi, podgrzybki, kiełbasa i kremowy sos. Idealna propozycja na obiad lub obiadokolację. Po prostu zakochacie się w tym smaku! Gnocchi z grzybami smakują przepysznie.
Tymiankowe gnocchi w sosie podgrzybkowym z kiełbasą

Gnocchi są włoskim odpowiednikiem kopytek. Mają charakterystyczne rowki, w których zbiera się pyszny sos. To obiad dla prawdziwych łasuchów!
Gnocchi z ragoût warzywnym

Mięciutkie gnocchi warto zrobić w nowoczesnej wersji. Dyniowy miąższ i sos grejpfrutowy doskonale podkręcą smak włoskiego klasyku. Nie trzeba mieć specjalnego gadżetu do gnocchi - wystarczy widelec.
Gnocchi dyniowe w sosie grejpfrutowym

Polska wersja włoskich kluseczek. Z burakiem smakują równie wyśmienicie!
Gnocchi buraczane z jarmużem

Gnocchi ze szpinakiem

Gnocchi z pieczarkami i serem żółtym

Gnocchi z masłem szałwiowym

Pulchne kopytka podajemy nie tylko z gulaszem - tym razem zastąpi go lekki sos cukiniowy z wyrazistym oscypkiem.
Kopytka z cukinią i oscypkiem

Gnocchi po sycylijsku

Kluski bryndzowe z dipem buraczanym

Kluski kladzione z bialym sosem

Żurawinowe kopytka

Leniwe z sosem porzeczkowym

Kluseczki z ricottą

Kopytka z bułeczką

Kluski z twarogu z sosem owocowym

Dietetyczne leniwe.

Szpecle po polsku

Kluski leniwe
- «
- ‹ Poprzednia
- 1
- 2
- 3
- Następna ›
- »