Sos pomidorowy do kopytek

Ocena:

4.48 (191)

  • 40 min.
  • dla 1 osoby
Sezonowe warzywka do kopytek

Składniki:

  • 2 czerwone cebule
  • 1 laska wiejskiej kiełbasy
  • 1 biała papryka
  • 3 duże pomidory
  • 30 dkg pieczarek
  • 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz
  • papryka słodka
  • zioła prowansalskie
  • pieprz kajeński

Sos pomidorowy do kopytek - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cebulę posypać słodką papryką i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać pieczarki. Kiedy woda odparuje dorzucić paprykę i pokrojoną w plasterki kiełbasę.
  • Pomidory pokroić w kostkę i dodać do reszty składników. Podlać winem.
  • Sos przykryć i dusić aż pomidory się rozpadną. Dodać przecier pomidorowy. Doprawić. Smacznego :)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne