Passata Mutti

Gnocchi po sycylijsku

Ocena:

4.53 (201)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Kuchnia włoska zawsze inspirowała ludzi z całego świata. Proste i smaczne dania są dedykowane każdemu, kto ceni zdrowie i dobry smak.

Składniki:

  • 2 opakowania po 500g włoskich kopytek gnocchi
  • 1 bakłażan
  • 1opakowanie sera mozzarella(125g)
  • 1 opakowanie Mutti Passata(400g)
  • 1 kieliszek białego wina
  • 4 listki świeżej bazylii
  • oliwa extra virgin
  • szczypta chili
  • natka pietruszki
  • 3 ząbki czosnku

Gnocchi po sycylijsku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Umyć bakłażana. Pokroić na ćwiartki.
  • . Na patelni podsmażyć czosnek, bakłażana z odrobiną chili.
  • Dusić przez 20 minut, mieszając do czasu do czasu.
  • Dodać kieliszek białego wina, zamieszać i pozwolić aby wino odparowało.
  • Następnie dodać Mutti Passata, pokrojoną pietruszkę i listki bazylii.
  • W międzyczasie ugotować włoskie kopytka w osolonej wodzie, odcedzić.
  • . Zmieszać ugotowane kopytka z sosem, dodać kawałki sera mozzarella i całość delikatnie wymieszać.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne