Jajecznica z kawiorem

Ocena:

4.5 (168)

  • 20 min.
  • dla 2 osób
Przepis z kuchni fińskiej

Składniki:

  • 2 jajka + 2 żółtka,
  • 4 łyżki śmietany,
  • biały pieprz,
  • sól,
  • kawałek masła,
  • 1 łyżka posiekanego koperku,
  • 6 łyżek kawioru z pstrąga tęczowego lub łososia - użyliśmy ikrę ryby atlantyckiej Capelin.

Jajecznica z kawiorem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Wymieszać jajka, żółtka, śmietanę i przyprawy. Wraz z masłem przełożyć do małego naczynia, które zmieści się w większym. Gotować na parze cały czas mieszając drewnianą łyżką. Kiedy jajka zaczną się ścinać dodać koperek oraz ikrę. Gotować do uzyskania ulubionej konsystencji. Podawać z chlebem.
  • Nasz blog: Kuchnia Ireny i Andrzeja - http://grumko.blox.pl
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne