tort_tunczykowo_lososiowy_z_tostow

Tort tuńczykowo-łososiowy z tostów

Ocena:

4.51 (150)

  • 30 min.
  • dla 10 osób
Zainspirowana odkryciem z kuchni szwedzkiej tortów kanapkowych postanowiłam zrobic swój własny!

Składniki:

  • jeden i poł chleb bialy tostowy kwadratowy
  • nadzienie 1:
  • 1 puszka tunczyka naturalnego rozdrobnionego
  • 2 łyżki pasty tuńczykowej w tubie
  • 50 ml gestej smietany
  • 50 ml majonezu
  • nadzienie 2:
  • 100 g wedzonego lososia , posiekanego na male kawałki
  • 2 na twardo ugotowane jajka
  • 50ml gestej smietany
  • 50 ml gestego majonezu
  • Dekoracja:
  • majonez
  • kawior czarny
  • cienkie plastry lososia wedzonego
  • pomidorki
  • plastry cytryny
  • gotowane jajka
  • ogórki konserwowe
  • troche kolorowej sałaty
  • koperek
  • papryka czerwona
  • natka pietruszki świeża

Tort tuńczykowo-łososiowy z tostów - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Wymieszac skladniki na nadzienia kazde w osobnej misce. Chleb układac 3
  • kromki dlugosci na 2 szerokosci na tacy wyłożonej folią aluminiową. Kazda warstwe smarujemy, przykrywamy nowa warstwą chleba (kromki ukladac jak "cegly" nie bezposrednio jedną kromkę na drugiej). Posmarowa drugim nadzieniem przykryc chlebem. Wierzch wysmarowac z cieniutko majonezem, boki również. Przykryc wszystko folia i odstawic na noc. Przed podaniem udekorowac wg wałsnego pomysłu.
  • Warstwy można zmienic do woli, dekorację również.
  • Zdjecia pokazują gotowy efekt. Koledzy w pracy zachwyceni:)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne