kaszanka_roslinna_z_czerwonej_fasolki_i_kaszy_jeczmiennej

Kaszanka roślinna z czerwonej fasolki i kaszy jęczmiennej

Ocena:

4.51 (152)

  • 15 min.
  • dla 4 osób
http://mo-naturalnie.blogspot.com/2015/11/kaszanka-roslinna.html

Składniki:

  • puszka czeronej fasolki
  • 2.5 lyzki ugotowanej kaszy jeczmiennej
  • 3 zabki czosnku
  • 1/2 cebuli
  • kilka listków swiezego rozmarynu
  • po 1/4 lyzeczki suszonych ziól: bazylia, oregano, tymianek, szalwia
  • lyzeczka slodkiej i wedzonej papryki
  • 1/3 lyzeczki majeranku
  • 1/4 lyzeczki mielonego ziela angielskiego
  • sól i pieprz do smaku
  • łyżeczkę sosu sojowego
  • kilka listków swiezego tymianku

Kaszanka roślinna z czerwonej fasolki i kaszy jęczmiennej - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kaszę gotuję w lekko osolonej wodzie, odcedzam i odstawiam do ostygnięcia.
  • Cebulę, odsączoną fasolkę, czosnek i rozmaryn miksuję w blenderze na gładką masę.
  • Dodaję kaszę, wszystkie przyprawy, oraz sos sojowy. Doprawiam solą i pieprzem.
  • Dokładnie mieszam.
  • Zawijam w folię spożywczą, dobrze uszczelniam końce. Można śmiało przenieśc masę do słoiczka, lub innego pojemnika.
  • Odstawiam do lodówki na kilka godzin, lub najlepiej na całą noc.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne