Kasza duszona z mięsem- danie jednogarnkowe

Ocena:

4.5 (165)

  • 60 min.
  • dla 5 osób
Bardzo smaczny obiad ,polecam.

Składniki:

  • 1/2 kg pręgi wołowej lub wołowiny bez kości
  • 1/2 kg pieczarek
  • 3 cebule
  • 2 marchewki
  • sól, pieprz, papryka mielona, ostra lub łagodna
  • majeranek
  • ziele angielskie
  • 1 łyżeczka czubata przyprawy do mięs
  • 20 dkg kaszy jęczmiennej wiejskiej
  • 1/2 litra wody
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżka masła roślinnego

Kasza duszona z mięsem- danie jednogarnkowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w drobne kawałki.
  • Podsmażyć chwilę na maśle roślinnym, dodać pokrojoną cebule, marchewkę i pieczarki, lekko posolić.
  • Dusić aż pieczarki puszczą wodę, dodać resztę przypraw, wlać wodę , dusić aż wszystko będzie miękkie.
  • Wsypać kaszę, wymieszać, dusić na bardzo małym ogniu, aż kasza wypije sos.
  • Doprawić do smaku i dodać koperek, wymieszać, wyłączyć i odstawić na kilka minut.
  • Smacznego.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne