Pierś kaczki w karmelu

Ocena:

4.55 (146)

  • 60 min.
  • dla 4 osób
Przepis na kaczkę z karmelem

Składniki:

  • 4 nieduże piersi kaczki
  • sól
  • pieprz
  • chili
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • łyżka sosu sojowego
  • marchewka
  • 10 dag pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka posiekanej natki kolendry
  • kawałek kłącza imbiru

Pierś kaczki w karmelu - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
  • Piersi kaczki oprószyć solą, pieprzem oraz chili, Odłożyć na 30 minut. Do garnka wlać łyżkę wody,
  • rozpuścić w niej cukier. Mieszać, aż powstanie karmel. Dolać szklankę wody i sos sojowy, podgrzać.
  • Wrzucić kacze piersi, obgotować. Dodać pokrojoną w słupki marchew oraz pokrojone w plasterki pieczarki, a także posiekane: czosnek, kolendrę oraz imbir. Gotować na małym ogniu, aż mięso stanie się miękkie. Wyłożyć piersi na półmisek. Posypać odrobiną posiekanej kolendry, polać sosem karmelowym
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne