tunczyk_w_pomidorach_na_cieplo

Tuńczyk w pomidorach na ciepło

Ocena:

4.53 (187)

  • 20 min.
  • dla 4 osób
bardzo szybki obiad

Składniki:

  • 1 op. makaronu razowego
  • 1 duża puszka pomidorów Pelati
  • 1/2 słoiczka kaparów
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 4 małe cebule
  • do smażenia olej/masełko
  • 1 puszka tuńczyk w sosie własnym
  • sól, pieprz

Tuńczyk w pomidorach na ciepło - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
  • W oddzielnym garnku smażymy drobno pokrojoną cebulkę,dorzucamy czosnek przeciśnięty przez praskę.Następnie dodajemy pomiodry (ja dodaje w całości) wraz z zalewą, tuńczyka oraz kapary. Dusimy ale nie za długo. Doprawiamy sola, pieprzem.
  • Sosem można polać makaron lub makaron wymieszać w garnku z sosem i podajemy od razu na gorąco
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne