Kanapka grillowana

Ocena:

4.5 (143)

  • 15 min.
  • dla 4 osób
kanapka na ciepło prosto z grilla

Składniki:

  • Składniki:
  • Chleb tostowy
  • Kilka plasterków szynki
  • Kilka plasterków sera żółtego
  • Rukola
  • Sos czosnkowy lub pesto z bazylią
  • Pomidor
  • Papryka żółta
  • Masło

Kanapka grillowana - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Chleb smaruje masłem.
  • 2. Na każdą kromkę nakładam rukole, ser, szynkę, plastry pomidora i paprykę.
  • 3. Polewam sosem czosnkowym i kanapki składam po dwie.
  • 4. Zawijam ciasno w folie aluminiową i układam na grillu.
  • 5. Grilluje z dwóch stron aż ser się rozpuści.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne