gulasz_z_kaczki

Gulasz z kaczki

Ocena:

4.46 (177)

  • 60 min.
  • dla 2 osób
Bardzo smaczne danie

Składniki:

  • 1 podwójna pierś od kaczki
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 mała garść suszonych prawdziwków
  • 1 łyżka oleju
  • trochę wody
  • 1 łyżka płaska mąki pszennej
  • sól
  • pieprz

Gulasz z kaczki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Posypać solą, pieprzem i podsmażyć na rozgrzanym oleju rumiany kolor. Cebulę obrać pokroić w kostkę, dodać do mięsa i chwilkę podsmażać z mięsem. Zalać wodą, dodać suszone grzyby i dusić do miękkości mięsa (ok 35-40 minut).Pod koniec gotowania doprawić do smaku majerankiem i solą w razie potrzeby.Zagęścić mieszanką z wody i mąki. Podajemy z ziemniakami.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne