jajka, Mrożenie
Kolekcja jajka, Mrożenie zawiera 338 przepisów
wyszukiwanie zaawansowane
Przepisy w kolekcji jajka, Mrożenie
Czas przygotowania:
30 min.

świetnie smakuje i ładnie wygląda
Sałatka śledziowa z jajem
Czas przygotowania:
40 min.

Krem z awokado z jajkiem faszerowanym wędzonym łososiem to łatwe danie bogate w białko. Muz z łososia nadaje eleganckiego wyglądu. Wypróbuj krem z awokado z jajkiem i łososiem.
Krem z awokado z jajkiem faszerowanym wędzonym łososiem
Czas przygotowania:
120 min.

Chłodnik buraczkowy z ogórkiem małosolnym i truskawkami to zupa, która zaskoczy połączeniem smaków. Wypróbuj chłodnik buraczkowy z ogórkiem małosolnym i truskawkami.
Chłodnik buraczkowy z ogórkiem małosolnym i truskawkami
Czas przygotowania:
50 min.

Chłodnik na zsiadłym mleku, z młodymi warzywami to pomysł na wysokobiałkowy i niskokaloryczny obiad. Najlepszy podczas upałów.
Chłodnik na zsiadłym mleku, z młodymi warzywami
Czas przygotowania:
35 min.

Współczesny chłodnik to wzorcowy przepis na danie kuchni polskiej. Podczas upałów koniecznie spróbujcie podawanej na zimno zupy.
Chłodnik współczesny
Czas przygotowania:
55 min.

Tradycyjny chłodziec to perełka staropolskiej kuchni. Szyjki rakowe i cielęcina to jedno z zaskakujących połączeń smakowych. Wypróbuj przepis na tradycyjny chłodziec podczas letnich dni.
Tradycyjny chłodziec
Czas przygotowania:
20 min.

Sałatka tort pieczarkowy to kolejny przykład sałatki warstwowej. Filet z kurczaka w przyprawie gyros zasmakuje każdemu mięsożercy. Sałatkowy tort pieczarkowy sprawdzi na przyjęciach rodzinnych.
Sałatka tort pieczarkowy
Czas przygotowania:
20 min.

Sałatka z szynką i twarogiem to przykład estetycznego zastosowania szklanek. Dzięki temu składniki sałatki są pokazane w atrakcyjny sposób. Na sam widok wzmaga się apetyt.
Sałatka z szynką i twarogiem
Czas przygotowania:
20 min.

Sałatka warstwowa w słoiku to przykład sałatki warzywnej. Nie ma świąt wielkanocnych bez sałatki warzywnej. Spróbuj przygotować w wersji z małymi słoikami.
Sałatka warstwowa w słoiku
Czas przygotowania:
20 min.

Sałatka warstwowa nurkujące szprotki to smaczna odświętna propozycja. Ziemniaki i szprotki są bazą dla pożywnej sałatki. Twórcza dekoracja ze szprotek zachęci do spróbowania nawet dzieci.
Sałatka warstwowa nurkujące szprotki
Czas przygotowania:
45 min.

Tort kanapkowy z łososiem, kurczakiem i szparagami to idealna wiosenna przekąska. Efektowny wygląd i niebanalny smak stanowi urozmaicenie wielkanocnego śniadania.
Tort kanapkowy z łososiem, kurczakiem i szparagami
Czas przygotowania:
20 min.

Prosta i szybka sałatka nicejska z anchois. Fileciki anchois nadają charakterystyczny słony posmak, który pysznie komponuje się z jajkiem , sałatą, pomidorami i oliwkami.
Sałatka nicejska z anchois
Czas przygotowania:
20 min.

Doskonały, bezmięsny chłodnik z ogórków małosolnych. Do podania z jajkiem na twardo, posypany zieloną cebulką. Prosty przepis na chłodnik, który ma mało kalorii i pysznie smakuje.
Chłodnik z ogórków małosolnych
Czas przygotowania:
30 min.

Chłodnik z botwiny to jeden z klasyków polskiej kuchni. Orzeźwia i pysznie smakuje. Chłodnik z botwiny warto podać ze sporą ilością zieleniny i... białym serem. Taki chłodnik z botwiny zaskoczy gości!
Chłodnik z botwiny - prosty i pyszny
Czas przygotowania:
20 min.

Szprotki - małe tłuste rybki sprzedawane w puszkach - to nie tylko składnik past kanapkowych. Podaj szprotki do podkręconej sałatki nicejskiej - całość będzie pyszna i sycąca.
Sałatka nicejska ze szprotkami
Czas przygotowania:
10 min.

Ostry, wyrazisty i pyszny chrzan tarty to świąteczny dodatek, który nada moc potrawom. Chrzan tarty pasuje nie tylko do dań na Wielkanoc, ale również na Wigilię. Podaj do rolady lub karpia smażonego.
Chrzan tarty z jajkiem
Czas przygotowania:
30 min.

Wędzone śledzie świetnie pasują do sałatki z majonezem. Zróbcie klasyczną jarzynową lub skorzystajcie z naszego przepisu.