jajka, dla 6 osób
Kolekcja jajka, dla 6 osób zawiera 1217 przepisów
Przepisy w kolekcji jajka, dla 6 osób

Muffiny wytrawne i spaghetti bolognese w jednym daniu? To możliwe! I choć rodowity Włoch może obrazić się na taką potrawę, to wszyscy miłośnicy makaronu spaghetti z sosem bolognese, którzy lubią eksperymenty w kuchni, będą zachwyceni! Danie jest sycące, bardzo aromatyczne i w dodatku ciekawie podane - sprawdźcie, jak zrobić muffiny jak spaghetti bolognese.
Muffiny jak spaghetti bolognese

Naleśniki z bananami są pysznym obiadem, który smakuje nie tylko dzieciom! Nadzieniem tych naleśników są miękkie, karmelizowane na patelni banany. Danie można przygotować bardzo szybko i prosto. Jak zrobić te pyszne naleśniki z bananami?
Naleśniki z bananami

Migdałowy król z ciasta filo. Ciasto inspirowane jest tradycyjnym francuskim wypiekiem o nazwie galette de rois, ale przygotowane z ciasta filo. Takie ciasto wypełnione po brzegi pysznym, migdałowym nadzieniem.
Galette de rois z ciasta filo

Babeczki karmelowo-orzechowe to szybkie w przygotowaniu babeczki, które zachwycą gości. Smak krówek, orzechów włoskich, laskowych i pekan doskonale się uzupełniają tworząc śmietankową słodycz z chrupiącymi dodatkami.
Babeczki karmelowo-orzechowe

Przekładaniec francuski z czekoladą to delikatny deser o eleganckim wyglądzie. Sprawdzi się na świątecznym stole podczas spotkań w gronie rodziny i przyjaciół. Czekoladowy krem sprawia, że z trudem można poprzestać na jednym kawałku.
Przekładaniec francuski z czekoladą

Tarta z malinami to prosty, przepyszny i elegancki deser. Przepis na tartę malinową to zaledwie kilka składników, a efekt jest spektakularny. Jak zrobić tartę z malinami? Z czego przygotować krem? Ile piec kruchy spód? Zobaczcie wszystkie tajniki idealnej tarty z malinami.
Tarta malinowa

Waniliowy placek ze śliwkami to łatwy wypiek idealny dla osób zaczynających przygodę z pieczeniem. Maślane ciasto z soczystymi śliwkami i migdałową kruszonką. Spróbuj waniliowego placka ze śliwkami.
Waniliowy placek ze śliwkami

Ciasto snikers to pyszne miodowo-orzechowe ciasto przekładane masą budyniową. Jest idealne do filiżanki czarnej kawy lub herbaty. To gratka dla wielbicieli słodkości – przywodzi na myśl smak popularnego batonika. Ciasto snikers jest łatwe do zrobienia i efektowne. Smakuje absolutnie wyjątkowo i przypadnie do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
Ciasto snikers

Fish and chips to klasyczne danie kuchni brytyjskiej. Zazwyczaj serwowane jest jak typowa potrawa streetfoodowa – zapakowane w gazetowy rożek kawałki smażonej ryby i frytek je się w biegu, przemierzając ruchliwe ulice. Z naszymi fish and chips możecie jednak zrobić nieco inaczej, rozsiąść się wygodnie razem z domownikami i delektować się tą prostą, ale jakże smaczną przekąską. Przed wami ryba z frytkami po angielsku.
Fish and chips, czyli ryba z frytkami

Ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką to pyszna propozycja na podwieczorek. Pachnie masłem i kojarzy się z dzieciństwem i wizytami w kuchni babci. Szczodrze posypujemy je kruszonką, dzięki czemu wierzch ciasta jest chrupiący i bardzo smaczny. Kwaśne jabłka świetnie komponują się ze słodkim ciastem drożdżowym i maślaną kruszonką. Całość jest lekka i smakuje wybornie!
Ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką

Tort kotek to doskonała propozycja na imprezę dla dzieci. Urodziny czy inna okazja do zaproszenia małych przyjaciół to dobry moment, żeby spróbować swoich sił i upiec ten tort. Tort kotek w naszej wersji jest prosty do zrobienia i niezbyt słodki. Składa się z delikatnego biszkoptu, lekkiej pianki i gorzkiej czekolady, która świetnie balansuje smaki. Tort kotek będzie hitem na każdym przyjęciu!
Tort kotek

Puchate racuchy z masłem jeżynowym to pyszny obiad na słodko lub smaczny deser dla maluchów i łasuchów. Autorka przepisu, szefowa kuchni Agata Wojda, poleca ciasto na bardzo pulchne racuchy. Można je podać klasycznie z dodatkiem cukru pudru, ale poniższy przepis na masło jeżynowe latem zrobi furorę.
Puchate racuchy z masłem jeżynowym

Zabaglione to deser naszego dzieciństwa. Dodajcie do niego maliny prosto z krzaczka, a będzie to najpyszniejsza rzecz, jaką zjecie tego lata.
Zabaglione z malinami

Tiramisu w pucharkach to prosty i przepyszny deser we włoskim stylu. Warto pamiętać, że tiramisu w pucharku to smakołyk, który łatwo podzielić wśród gości. Nie ma problemów z krojeniem, wystarczy przygotować ilość deseru przewidując liczbę osób. Deser tiramisu w pucharkach to świetna propozycja na wyjątkowe okazje. Oto łatwy przepis na tiramisu w pucharkach.
Tiramisu w pucharkach

Moskole, czyli placki ziemniaczane po góralsku.
Moskole, czyli placki po góralsku

Prosta i efektowna tarta ziemniaczana z serem pleśniowym i aromatycznymi ziołami. Na spodzie z kruchego lub francuskiego ciasta, młode ziemniaki zapieczone z serem pleśniowym i śmietaną. Pyszne!
Tarta ziemniaczana z serem pleśniowym

Pavlova z truskawkami i mascarpone to perfekcyjny deser na lato. Wbrew pozorom beza pavlova nie jest taka trudna do przygotowania - postępowanie zgodnie z krokami przygotowania to gwarancja sukcesu, a pavlova z truskawkami zrobi wrażenie na wszystkich przy stole! Może być podana zarówno na podwieczorek w weekend, jak i specjalną okazję - tort pavlova z truskawkami zniknie do ostatniego okruszka. Sprawdźcie przepis, jak powstaje pavlova w wersji letniej.
Pavlova z truskawkami

Idealny, delikatny biszkopt, puszysty krem i soczyste truskawki - ten tort biszkoptowy z truskawkami spełni oczekiwania najbardziej wymagających łasuchów. W sezonie na truskawki to jeden z najlepszych przepisów na tort na urodziny i inne rodzinne spotkania. Sprawdźcie, jak przygotować aksamitny krem i upiec biszkoptowe blaty tortu.