jajka indycze
1 przepis
Przepisy w kolekcji jajka indycze

Jabłecznik na cydrze z bitą śmietaną to zupełnie nowa odsłona jabłecznika - smak jabłek podkręca dodatek cydru, a pierzynka z bitej śmietany daje lekkość. Ten pyszny wypiek z pewnością zrobi wrażenie na wymagających gościach. Jeśli do tej pory nie próbowaliście wypieków z jabłkowym, procentowym akcentem, warto przetestować nasz przepis na jabłecznik na cydrze z bitą śmietaną.
Jabłecznik na cydrze z bitą śmietaną
Inne z kolekcji: jajka
Artykuły powiązane
Jak obrać szybko jajko? Sprawdź triki na jajka
Jak obrać szybko jajko? Kucharz Michał Toczyłowski podpowiada najprostszy trik. Posłuchajcie, co można zrobić ze skorupkami i jak pysznie podać jajka nie tylko na Wielkanoc.
Oznaczenia jajek - kucharz radzi, na co zwracać uwagę i jak gotować jajka
Oznaczenie jajek wiele nam powie o ich jakości! Ciąg znaczków na jajku, a szczególnie pierwsza cyfra, to informacja, z jakiego rodzaju chowu pochodzi nabiał. Kucharz Michał Toczyłowski opowiedział na live'ie w cyklu "Kulinarny Chat mojegotowanie.pl" o tym, jak wybierać i gotować jajka. Te porady przydadzą się nie tylko na Wielkanoc!
Jajowar - niezwykła maszynka do gotowania jajek
Jajowar to urządzenie, które przyda się nie tylko przed Wielkanocą. Maszynka do jajek jest bardzo pomocna. Wystarczy włożyć jajka, wlać wodę i ugotować. Jajowar pomoże przyrządzić jajka tak jak chcemy, bez pilnowania i odmierzania czasu.