jajecznica_z_boczniakami

Jajecznica z boczniakami

Ocena:

4.45 (205)

  • 10 min.
  • dla 1 osoby

Odmian jajecznicy jest tyle co gotujących .To jajecznica w wersji grzybowej - z boczniakami

Składniki:

  • 10 dag kapeluszy boczniaków
  • 1 łyżka masła
  • 2 jajka
  • Sól
  • Pieprz mielony

Jajecznica z boczniakami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Boczniaki oczyścić , wyciąć twardy kawałek ( przy ogonku ) , przeciąć na połówki ( lub ćwiartki , gdy są duże ) kapelusze , albo gdy są małe pozostawić w całości . Na patelni rozpuścić 1/2 łyżkę masła i ułożyć na niej boczniaki . Smażyć na średnim gazie przewracając aż się zarumienią . Dodać resztę masła . Wbić jajka na patelnię .Posolić , popieprzyć i usmażyć ( mieszając ) aż jajka się zetną .
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne