ikra_smazona

Ikra smażona

Ocena:

4.33 (184)

  • 30 min.
  • dla 2 osób

Bardzo trudno dziś o świeżą ikrę . Jak się już trafi to jest dla mnie rarytasem .

Składniki:

  • 25 dag świeżej ikry z ryb słodkowodnych
  • 2 duże cebule
  • 2 jajka
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz mielony

Ikra smażona - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cebulę drobno pokroić i zeszklić na łyżce oleju i 1 łyżce masła. Ikrę umyć , zdjąć błonki i wrzucić na patelnię . Dodać resztę masła. Smażyć mieszając ok. 5 minut . Jajka dobrze rozbełtać. Wlać na patelnię , smażyć mieszając z ikrą aż się zetną . Doprawić do smaku solą i pieprzem .
  • Podawać z pieczywem  na ciepło.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne