Golonkowy gulasz

Ocena:

4.45 (148)

  • 25 min.
  • dla 4 osób
gulasz z golonki z szybkowara

Składniki:

  • 600 g golonki gotowanej w szybkowarze
  • 1 czerwona papryka
  • 1 szk groszku konserwowego z zalewą
  • 1/4 szk sosu chili słodko pikantnego
  • 2czubate łyżki posiekanego koperku
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • chili jalapeno do smaku
  • 2 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 600 ml wywaru z gotowania golonek w szybkowarze
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Golonkowy gulasz - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Golonkę pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię i chwilkę przesmażyć. Paprykę pozbawić gniazda nasiennego, umyć, pokroić w paseczki i dodać do mięsa. Wlać wywar i dusić około 5 minut aby papryka zmiękła. Po tym czasie dodać groszek z zalewą, koperek, przyprawy i sos chili, wszystko zagotować i trzymać na ogniu 2-3 minuty. Na koniec mąkę ziemniaczaną rozrobić z odrobiną wody i zagęścić nią sos. Zagotować i podawać np. z makaronem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne