Gotowanie

13634 przepisów

Przepisy w kolekcji Gotowanie

Czas przygotowania: 120 min.
Bułki nadziewane

Pyszna przekąska

SMAKOWITA

Bułki nadziewane

Artykuły powiązane

Gotowanie
21.03.2020

8 kroków do tego, by gotować lepiej

Jeśli w tym trudnym okresie, w którym wszyscy się znaleźliśmy, brakuje Wam restauracyjnych dań i stanęliście przed koniecznością gotowania, a żaden z Was Gordon Ramsay, nie martwcie się! Poniżej podam Wam osiem zasad dobrej kuchni, które pomogą każdemu lepiej gotować.

Co kupić na zapas?
16.03.2020

Co kupić na zapas? Laura Osęka i porady na przemyślane zakupy spożywcze

Zapasy kilogramów makaronu i litrów oleju to dobry pomysł? Jak prawidłowo robić przemyślane zakupy spożywcze? Co mrozić i jak, których świeżych produktów unikać? Laura Osęka, psychodietetyk i autorka książek kulinarnych, podpowiedziała nam, w jakich ilościach i co warto mieć w kuchni, nie ulegając panice i nie okopując się w nadmiarze jedzenia, które może się zmarnować.

Jedzenie na zapas w domu
14.03.2020

Zapasy jedzenia w domu? Jagna Niedzielska: zaplanujmy zakupy!

Zapasy jedzenia w domu to coś, co z jednej strony może zapewnić nam idealny plan posiłków dla całej rodziny, ale z drugiej - łatwo może zaprowadzić nas do zmarnowania jedzenia, a tym samym straty pieniędzy. Jagna Niedzielska podpowiedziała, jak zabrać się za zakupy, jeśli chcemy zrobić przemyślane zapasy jedzenia w domu. Prowadząca program "Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek" podpowiedziała, które produkty faktycznie mogą być przechowywane w dłużej, a w dodatku będą zdrowym uzupełnieniem codziennego jadłospisu - nawet w trudniejszej sytuacji społecznej.

grafika-wideo
13.03.2020

Kimchi, kotlet mielony i ciasta drożdżowe. Rozmawiamy o marcowym numerze "Moje Gotowanie"

Menu na przednówek to wyzwanie, ale magazyn "Moje Gotowanie" ma sprawdzone przepisy na marzec. Jakie? Posłuchajcie porady redaktor naczelnej magazynu - Renaty Chodorowskiej. W rozmowie z redaktor prowadzącą serwisu mojegotowanie.pl podpowiedziała, jak zamieniać drożdże suche na świeże, jak zrobić domowe kimchi i upiec w domu chaczapuri - gruzińskie pieczywo.

Grzegorz Łapanowki i jego niezbędnik w kuchni
12.03.2020

Grzegorz Łapanowski i jego niezbędniki w kuchni

Racjonalne zakupy spożywcze to zawsze wyzwanie - niezależnie od wydarzeń społecznych w Polsce i na świecie. W sytuacjach kryzysowych tym bardziej powinniśmy zwracać uwagę, co i dlaczego kupujemy, a także jak wykorzystamy zakupione produkty w kuchni i wszystkie zapasy jedzenia. O rozsądne zakupy spożywcze zapytaliśmy eksperta kulinarnego - Grzegorz Łapanowski opowiedział, które produkty możemy przechowywać dłużej, a z których składników lepiej nie robić zapasów, bo zmarnujemy sam surowiec, jak i pieniądze. Zdradził też patent na domowy, szybki substytut pieczywa. Sprawdźcie i róbcie #PRZEMYŚLANEZAKUPY.

kuron1200
27.02.2020

Jakub Kuroń - kwestionariusz kulinarny

Jakub Kuroń pochodzi z iście kulinarnej rodziny. Od najmłodszych lat interesował się kuchnią, inspirując się tatą Maciejem Kuroniem. Dziś może zawodowo gotować tak, jak lubi. Zarówno dla przyjaciół i rodziny, jak i szerszej grupy odbiorców kateringu dietetycznego. Specjalnie dla nas w cyklu "Człowiek od kuchni" Jakub Kuroń opowiedział o swoich smakach dzieciństwa, najlepszym comfort food i produktach, których nie lubi i nie używa w kuchni.

Karol Okrasa
05.01.2020

Karol Okrasa: "Po prostu jestem sobą"

Medytuje podczas krojenia cebuli, stresy wyjeżdża na rowerze i czasem zżera go ambicja. W wywiadzie dla magazynu "Gala" Karol Okrasa mówi, że o jego karierze decydowały przypadki, ale dziś nie wyobraża sobie innego życia.