Gotowanie

13664 przepisów

Przepisy w kolekcji Gotowanie

Poziom trudności: Średni Czas przygotowania: 510 min.
Wołowina z kluskami kładzionymi

Wołowina z kluskami kładzionymi to doskonały sposób na urozmaicenie obiadu. Wołowina to nie tylko steki i burgery. To przede wszystkim szlachetne, ciemne i wartościowe mięso, które z uwagi na dość wysoką cenę warto przygotować z rozmysłem. Kluski kładzione są puszyste i proste w przygotowaniu. Będą wyśmienitą alternatywą do gotowanych ziemniaków. Wypróbujcie ten prosty przepis na wołowinę z kluskami kładzionymi. 

mojegotowanie

Wołowina z kluskami kładzionymi

Artykuły powiązane

Grzegorz Łapanowki i jego niezbędnik w kuchni
18.11.2020

Grzegorz Łapanowski i jego niezbędniki w kuchni

Racjonalne zakupy spożywcze to zawsze wyzwanie - niezależnie od wydarzeń społecznych w Polsce i na świecie. W sytuacjach kryzysowych tym bardziej powinniśmy zwracać uwagę, co i dlaczego kupujemy, a także jak wykorzystamy zakupione produkty w kuchni i wszystkie zapasy jedzenia. O rozsądne zakupy spożywcze zapytaliśmy eksperta kulinarnego - Grzegorz Łapanowski opowiedział, które produkty możemy przechowywać dłużej, a z których składników lepiej nie robić zapasów, bo zmarnujemy sam surowiec, jak i pieniądze. Zdradził też patent na domowy, szybki substytut pieczywa. Sprawdźcie i róbcie #PRZEMYŚLANEZAKUPY.

Magda Gessler
06.11.2020

Izolacja ze smakiem - czyli najlepsze pomysły na gotowanie w domu według Magdy Gessler

Panująca epidemia uziemiła nas w domach i sprawiła, że nasz dotychczasowy plan dnia uległ zmianie. Jednak czas izolacji to też dobry moment na eksperymentowanie w kuchni. W rozmowie z Sandrą Hajduk z gala.pl Magda Gessler zdradziła swoje pomysły na najlepsze danie do przygotowania w domu. Przekonajcie się również, które produkty, według restauratorki, powinny znaleźć się wśród naszych domowych zapasów.

Co zrobić z mięsa z rosołu
20.10.2020

Co zrobić z mięsa z rosołu – praktyczny poradnik nie tylko na niedzielę

Jak wykorzystać mięso z rosołu? To pytanie pojawia się, kiedy już z głębokich talerzy zniknie aromatyczny bulion z makaronem. Rosół w wielu polskich domach kojarzy się z tradycyjnym, niedzielnym obiadem. Często na bazie rosołu w poniedziałki serwowana jest zupa pomidorowa, ale co z resztą składników z zupy? Co zrobić z mięsa z rosołu, żeby nie marnować? Porady w duchu lesswaste serwuje jak na tacy w5smakaChef - Piotr Gąsiorowski.

Gotuj jak MasterChef - Książki z programu
18.10.2020

Gotuj jak MasterChef - tylko teraz książki zwycięzców programu w specjalnej cenie

Gotuj jak MasterChef w swojej kuchni! Dania z programu i ulubione propozycje zwycięzców i uczestników programu "MasterChef Polska" są na wyciagnięcie ręki, a dokładniej na jeden klik na www.kultowy.pl. Sprawdźcie, które tytuły książek z programu MasterChef polecamy najbardziej i jak upolować je w specjalnej ofercie cenowej.

Co kupić na zapas
17.10.2020

Co kupić na zapas? Praktyczna lista, jak nie stracić pieniędzy i jedzenia

Zapasy kilogramów makaronu i litrów oleju to dobry pomysł? Jak prawidłowo robić przemyślane zakupy spożywcze? Co mrozić i jak, których świeżych produktów unikać? Laura Osęka, psychodietetyk i autorka książek kulinarnych, podpowiedziała nam, w jakich ilościach i co warto mieć w kuchni, nie ulegając panice i nie okopując się w nadmiarze jedzenia, które może się zmarnować.

Kuchnia wielkopolska
02.10.2020

Pyry z gzikiem, plyndze, parzybroda i inne tradycyjne dania z Wielkopolski

Kuchnia wielkopolska w pierwszym skojarzeniu to przede wszystkim pyry, czyli ziemniaki w różnych odsłonach. Na tym jednak dania z Wielkopolski się nie kończą. Sprawdźcie, jak jadana jest parzybroda, czarna polewka czy szneki. Wszystko to okiem Poznaniaka - w5smakaChef Piotra Gąsiorowskiego.

Piotr Beczała
14.07.2020

Piotr Beczała – polski tenor o smakach w swojej kuchni

Piotr Beczała, światowej sławy tenor z Czechowic-Dziedzic, to nie tylko utalentowany śpiewak, ale też pasjonat dobrej kuchni. W rodzinnych stronach wraca do smaków z dzieciństwa, ale podróżując po świecie, odkrywa coraz to nowe produkty i wyśmienite dania. Chętnie eksperymentuje jako degustator, ale również w roli domowego kucharza. W cyklu Kulturalnie kulinarnie rozmawiamy z Piotrem Beczałą z okazji premiery jego najnowszego albumu „Vincerò!".

Szef Tomek Karolak i szef Robert Sowa
03.07.2020

Chef kuchni to nie zawód, to styl życia. Kwestionariusz kulinarny Tomek Karolak

W naszym cyklu kulinarnym "Człowiek od kuchni" Tomek Karolak, chef de cuisine w N31 Restaurant by Robert Sowa, odpowiada na nasze pytania o kulinarne inspiracje, smaki dzieciństwa i metodę przygotowywania potraw, którą najbardziej lubi. Uchyla też rąbka tajemnicy, co pojawi się w menu na wakacje 2020 w N31.

Pani Gadżet
26.06.2020

Gadżety do kuchni - jakie wybrać? Podpowiada Pani Gadżet!

Każdy z nas ma ulubione gadżety do kuchni. Urządzamy przestrzeń kuchni tak, jak żyjemy. Z jednej strony więc nasza kuchnia może być minimalistyczna i pozbawiona dużej ilości sprzętów, z drugiej zaś, zwłaszcza jeśli sporo gotujemy, trudno będzie nam obejść się bez „pomocników”. Specjalistkę od gadżetów, Panią Gadżet, czyli Annę Nowak-Ibisz zapytaliśmy o to, bez czego nie można obejść się w kuchni.

Andrzej-polan-polska-kuchnia
21.06.2020

Andrzej Polan o kuchni polskiej [PODCAST]

Andrzej Polan, szef kuchni i restaurator, opowiada o polskiej kuchni oczami eksperta kulinarnego. Jakie smaki lubimy najbardziej? Jaka pora roku kulinarnie jest najciekawsza? Od jakich przystawek warto zacząć smakowanie kuchni polskiej przy stole? O tym w podcaście z cyklu "Kulinarny Chat".