Wegańskie gofry owsiane

Ocena:

4.5 (155)

  • 20 min.
  • dla 3 osób
  • łatwy

Wegańskie gofry z płatków owsianych to świetny pomysł na zdrowy i pyszny deser. Przepis jest niezawodny i bardzo prosty.

Składniki:

  • 2 szklanki płatków owsianych
    400-500 ml wody
    1 łyżka syropu z agawy
    szczypta soli
    dodatkowo: powidła lub świeże owoce

Wegańskie gofry owsiane - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Płatki owsiane zalewamy wodą

  • dodajemy syrop i sól. Blendujemy na gładką masę. Ciasto odstawiamy na godzinę. Jeśli jest zbyt gęste
  • dodajemy odrobinę wody. Masę nalewamy na opiekacz do gofrów i pieczemy na złotobrązowy kolor. Możemy podawać je na ciepło lub zimno ze świeżymi owocami lub powidłami.

Porady

Sprawdź też: Domowe gofry z dżemem

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne