Rabarbar z galaretką

Ocena:

4.52 (161)

  • 4 godz. 0 min.
  • dla 1 osoby

Rabarbar z galaretką jest doskonały do deserów i ciast.

Składniki:

  • 1,20 kg rabarbaru
  • 1kg cukru./za dużo był za słodki, następnym razem zmniejszę ilość cukru, trzeba próbować.
  • 1 galaretka agrestowa

Rabarbar z galaretką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rabarbar umyć, zdjąć z niego włókninę
  • potem pokroić na 1 cm kawałki.
  • Zasypać cukrem, wymieszać i przykryć.
  • Odstawić na 3 godziny, aby puściły sok.
  • Potem przelać do emaliowanego garnka i dusić.
  • Po kilku minutach zmiksować na papkę ręcznym blenderem.
  • Następnie wsypać 1 galaretkę agrestową w proszku,
  • dokładnie wymieszać i dusić do zgęstnienia
  • Gorącą masę nakładać w słoiki i pasteryzować ok. 15 minut.

Porady

Zobacz też: ciasto z rabarbarem i kruszonką

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne