Fot. Małgorzata Kujda, stylizacja: Żaneta Hajnowska, wykonanie potraw: Monika Szeffler
4.5 (141)
Fajitas z polędwiczką z indyka to szybka przekąska do zabrania na wynos. Może stać się propozycją na lunch do pracy.
filet z indyka 1 szt.
sos sojowy 1 łyżka stołowa
sok z cytryny 1 łyżka stołowa
kumin (kmin rzymski) 1 szczypta
papryka w proszku 1 szczypta
czosnek mielony 1 szczypta
miód 1 łyżka stołowa
olej 2 łyżki stołowe
mrożone warzywa 1 szt.
kwaśna śmietana 4 łyżki stołowe
kolendra 4 łyżki stołowe
tortilla 4 szt.
czerwona cebula 1 szt.
Porady
Mrożone warzywa w przepisie to mrożona mieszanka meksykańska.