Papryka faszerowana

Ocena:

4.46 (164)

  • 15 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 15 minut
Porcja: 300 kcal
Składniki na 4 porcje

Składniki:

  • 12 strąków małej czerwonej papryki
  • po 2 łyżki octu i oliwy
  • sól
  • pieprz
  • 40 dag sera feta
  • 200 ml gęstej śmietany
  • 2 łyżki posiekanych ziół (natką pietruszki, oregano, rozmaryn)

Papryka faszerowana - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Papryki umyć, ściąć wierzchy, usunąć gniazda nasienne. Blanszować 2–3 minuty we wrzątku z octem, wyjąć, osączyć.
  • Gorące strąki skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Ser fetą zmiksować ze śmietana, przyprawić solą i pieprzem, dodać zioła. Farszem napełnić strąki papryki, lekko docisnąć.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne