Dzień Matki, Przyprawy
Kolekcja Dzień Matki, Przyprawy zawiera 25 przepisów
Przepisy w kolekcji Dzień Matki, Przyprawy

Brownie z batatów to jeden z przepisów z książki "Healthy sweets by Ann" Anny Lewandowskiej. Trenerka podpowiada, jak wykorzystać słodkie ziemniaki do przygotowania jednego z najpopularniejszych ciast czekoladowych w zdrowszej wersji. Brownie z batatów z polewą czekoladową to doskonały przepis na rodzinny podwieczorek i specjalne okazje w trakcie spotkań przy stole.
Brownie z batatów

Blok czekoladowy z herbatnikami to dla wielu osób wspomnienie dzieciństwa. Ten przepis na domowy blok czekoladowy posiadam od mojej wychowawczyni z podstawówki p. Karoliny. Bardzo polecam takie sentymentalne słodycze! Najlepiej będą smakować, jeśli zastosujemy znane sprzed lat składników - blok czekoladowy z herbatnikami musi być na bazie mleka w proszku (nie granulowanego) i margaryny. W tym deserze nie liczymy kalorii!
Blok czekoladowy z herbatnikami

Tort śmietankowy to klasyka wśród ciast okolicznościowych. Jest pyszny, a do tego ponadczasowy, elegancki i pasuje na każdą okazję. Jak przygotować tort śmietankowy? Zobaczcie nasz sprawdzony przepis na prosty tort śmietankowy.
Tort śmietankowy

Tarta migdałowa z kremem z nerkowców i figami to propozycja na wegańskie ciasto a w dodatku ciasto bez glutenu. Miks mąk: migdałowe, owsianej i ryżowej sprawi, że to doskonała propozycja dla osób, które są na diecie bezglutenowej. Ciekawy krem z orzechów nerkowca, dzięki moczeniu ich i połączeniu z nasionami chia, będzie niezwykle aksamitny. Taka tarta migdałowa z figami to idealna propozycja nie tylko dla wegan!
Tarta migdałowa z kremem z nerkowców i figami

Zielone ciasto bez barwników? To możliwe! Tort szpinakowy jest nie tylko bardzo smaczny i zdrowy, ale ostatnio też bardzo modny! To pyszne ciasto ze szpinakiem to hit wszystkich imprez. Zaskocz swoich gości i podaj im taki nietypowy zielony tort! Oto prosty przepis na efektowny tort ze szpinakiem.
Tort szpinakowy z kremem waniliowym

Jabłecznik z bezą to wspaniałe ciasto. Pod lekko chrupiącą z wierzchu, a miękką w środku bezą, kryją się kwaśne jabłka na delikatnym kruchym spodzie. Jabłecznik z bezą to połączenie smaku kwaśnego i słodkiego, które tworzą przyjemny balans. To ciasto bardzo efektowne, ale łatwe do zrobienia. Wygląda na skomplikowane, jednak nie trzeba dużych umiejętności kucharskich, żeby je przygotować.
Jabłecznik z bezą

Ciasto rafaello na biszkopcie to jeden z najpopularniejszych słodkich wypieków, jakie goszczą w naszych domach. Kokosowe ciasto zdobyło ogromną popularność, przez co powstało wiele wariacji na temat tego przepisu. Jak przygotować klasyczne rafaello na biszkopcie? Wybierzcie nasz sprawdzony przepis i cieszcie się smakiem tego kultowego kokosowego ciasta.
Rafaello na biszkopcie

Ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką to pyszna propozycja na podwieczorek. Pachnie masłem i kojarzy się z dzieciństwem i wizytami w kuchni babci. Szczodrze posypujemy je kruszonką, dzięki czemu wierzch ciasta jest chrupiący i bardzo smaczny. Kwaśne jabłka świetnie komponują się ze słodkim ciastem drożdżowym i maślaną kruszonką. Całość jest lekka i smakuje wybornie!
Ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką

Tort w kształcie serca brzmi romantycznie, prawda? To idealna propozycja na Walentynki, ale nie tylko. W końcu przygotowanie takiego ciasta dla ukochanej osoby nie musi być związane z żadną konkretną okazją. Tort w kształcie serca jest bardzo efektowny – wygląda niczym z najlepszej cukierni. Warto go przygotować, bo nie tylko jest piękny, ale i pyszny!
Tort w kształcie serca

Tort bezowy jest wspaniałą propozycją na efektowny deser. Wielu osobom tort bezowy kojarzy się z bardzo wymagającym, trudnym do zrobienia i czasochłonnym ciastem. W gruncie rzeczy jednak, aby przygotować wspaniały tort bezowy nie potrzeba wielkiej cukierniczej wprawy – wystarczy postępować zgodnie ze wskazówkami zawartymi w przepisie. Chrupiąca beza, aksamitny krem i orzeźwiające owoce – perfekcyjne ciasto gotowe!
Tort bezowy

Krem sułtański to deser, który dobrze znały nasze mamy i babcie. Był prawdziwym hitem w czasach PRL-u, ostatnio nieco zniknął z kawiarnianych menu, a szkoda, bo to prawdziwy przysmak. Jego wykonanie jest banalnie proste, to nieco podkręcony krem o smaku czekolady. Krem sułtański to dobra opcja na dość słodki deser dla fanów czekoladowych smaków. Sprawdźcie, jak zrobić krem sułtański!
Krem sułtański

Crostata to tradycyjne włoskie kruche ciasto w formie tarty lub placka. Można zrobić crostatę z owocami w wersji mniejszej - dla każdego po sztuce. A ta sztuka włoska jest naprawdę pyszna! Crostata z owocami tym razem z przepisu Cristiny Catese - rodowitej Włoszki, szefowej kuchni Akademii Kulinarnej Whirlpool.
Crostata z owocami i bitą śmietaną

Tartaletki z truskawkami to pyszny, letni deser z wykorzystaniem sezonowych owoców! Układamy je w formie eleganckich piramidek, dzięki czemu tartaletki sprawdzą się na świętowanie urodzin, imienin lub inne spotkania rodzinne. Mogą być też podane na garden party w sezonie! Tartaletki z truskawkami w tym przepisie zaskoczą Was migdałowym ciastem - to zasługa zmielonych orzechów w kruchym cieście. Sprawdźcie. Możecie też wykorzystać przepis na klasyczne kruche ciasto, jeśli nie lubicie lub nie możecie jeść migdałów. W takiej wersji tartaletki z truskawkami to przepis idealny dla debiutantów w domowym cukiernictwie!
Tartaletki z truskawkami

Idealny, delikatny biszkopt, puszysty krem i soczyste truskawki - ten tort biszkoptowy z truskawkami spełni oczekiwania najbardziej wymagających łasuchów. W sezonie na truskawki to jeden z najlepszych przepisów na tort na urodziny i inne rodzinne spotkania. Sprawdźcie, jak przygotować aksamitny krem i upiec biszkoptowe blaty tortu.
Tort biszkoptowy z truskawkami

Odrywana, zawijana drożdżówka z owocami to propozycja na podwieczorek, który pachnie i smakuje latem. Łatwe do przygotowania, z pewnością zasmakują dużym i małym smakoszom.
Zawijańce drożdżowe z truskawkami

Sernik z rabarbarem to marzenie dla fanów serników i sezonowego kwaskowatego rabarbaru. Ciasto z rabarbarem w takiej serowej wersji zaskoczy pysznym smakiem! Spód z herbatników idealnie komponuje się z serową masą - bardzo kremową i aksamitną, a także rabarbarowym wierzchem. Sernik z rabarbarem nie jest za słodki, po prostu jest bajeczny! Wypróbujcie ten przepis nie tylko na specjalne okazje - sernik z rabarbarem urozmaici niejedno rodzinne spotkanie.
Sernik z rabarbarem

Doskonały deser, który łączy w sobie orzechy nerkowca i czarny sezam. Całość jest chrupiąca, zaskakująca w smaku i dość łatwa do przygotowania. Przepis z syropem klonowym jest w wersji wegańskiej. Czarne trufle z orzechami nerkowca mogą być zdrową przekąską, jedzoną między posiłkami lub dodatkiem do innych deserów - sprawdźcie nasz przepis!
Czarne trufle z orzechami nerkowca

Wyrośnięty, smakowity drożdżowy warkocz z orzechami laskowymi. Krem orzechowy można wykorzystać także do innych drożdżowych wypieków - zasmakuje całej rodzinie! Do wypieku użyto świeżych drożdży - można je zastąpić suchymi, w odpowiednich proporcjach.
Drożdżowy warkocz z orzechami laskowymi
- «
- ‹ Poprzednia
- 1
- 2
- Następna ›
- »