dynia, Na ciepło
Kolekcja dynia, Na ciepło zawiera 65 przepisów
Przepisy w kolekcji dynia, Na ciepło

Zupa-krem z dyni i selera to pikantna zupa, która rozgrzeje w chłodne dni. Dodatek chili i imbiru pobudzi krążenie krwi a karmelizowane jabłka i syrop klonowy nadadzą słodyczy. Zupa-krem z dyni i selera to pomysł na spotkanie w gronie przyjaciół.
Zupa-krem z dyni i selera

Placki ziemniaczano-dyniowe to pyszna i sycąca propozycja na rodzinny obiad. Świetnie smakuje podana z łyżką kwaśnej śmietany i posypane mieloną papryką w proszku. Wypróbujcie przepis na placki dyniowo - ziemniaczane.
Placki ziemniaczano-dyniowe

Kompot z dyni jest świetnym napojem. Przyjemnie orzeźwia, dobrze zaspokaja pragnienie, a dzięki dodatkowi korzennych przypraw dba między innymi o szybsze trawienie. Sprawdza się zarówno jako dodatek do obiadu, ale i jako napój pity między posiłkami. Co ważne, do jego przygotowania możemy też wykorzystać inne owoce, na przykład jabłka. Sprawdź nasz przepis na kompot z dyni!
Kompot z dyni

Makaron mie z dynią i brukselką to pomysł na sycący obiad w orientalnym stylu. Makaron mie jest ekspresowy w przygotowaniu. Wystarczy zalać go wrzątkiem i zostawić na 3 minuty. Przepis na makaron mie z dynią i brukselką to świetny sposób na wykorzystanie warzyw korzeniowych i kapustnych.
Makaron mie z dynią i brukselką

Sałatka z pieczonych warzyw i chleba to sycąca przekąska na spotkanie w rodzinnym gronie. Kolorowa od buraków, dyni, czerwonej cebuli i listków świeżej mięty. Sałatka z pieczonych warzyw i chleba będzie wspaniałym daniem, które nie wymaga wiele czasu ani wysiłku.
Sałatka z pieczonych warzyw i chleba

Zielone curry z dynią i krewetkami to łatwe i pikantne danie z kuchni tajskiej. Liście kafiru nadają przyjemnego, cytrusowego smaku i zapachu.
Zielone curry z dynią i krewetkami

Pizza z grillowaną dynią i serem pleśniowym to prosta przekąska na imprezę w gronie znajomych. Smakiem zachwyci każdego smakosza.
Pizza z grillowaną dynią i serem pleśniowym

Łosoś pieczony w papilotach z warzywami

Tortelloni z dynią, ciasteczkami amaretti i parmezanem to danie wymagające czasu i wprawy. W przepisie wykorzystano włoską musztardę owocową. Autorką przepisu jest Cristina Catese.
Tortelloni z dynią, ciasteczkami amaretti i parmezanem

Tarta dyniowa z czosnkiem

Doskonała potrawka warzywna z białej fasoli, z papryką i dodatkiem słodkich moreli.
Fasola duszona z dynią, papryką i morelami

Idealny na śniadanie błyskawiczny chleb pełnoziarnisty sprawi, że zrezygnujecie z porannych wizyt w pobliskiej piekarni.
Błyskawiczny chleb pełnoziarnisty

Przepis restauracji Lokal z książki "Najlepsze przepisy najlepszych restauracji".
Falafele z kaszy jaglanej z hummusem marchewkowym i sałatką ze świeżych ziół

Codziennie jesz na śniadanie owsiankę? Świetnie, bo jest bardzo zdrowa. Uważaj jednak, żeby ci się nie znudziła. Jak ją urozmaicić? Dodawaj owoce, bakalie, orzechy, ziarna i przyprawy.
Superowsianka

Kluski bryndzowe z dipem buraczanym
- «
- ‹ Poprzednia
- 1
- 2
- 3
- 4
- Następna ›
- »