drożdże, Zakwas
Kolekcja drożdże, Zakwas zawiera 16 przepisów
Przepisy w kolekcji drożdże, Zakwas

Kwas chlebowy

Chleb żurkowy

Chleb na zakwasie z ziarnami

CHLEB CHŁOPSKI NA PODPIWKU

Czeski chleb na zakwasie

Chleb na zakwasie ''Rolls-royce''

Chleb pszenny z mlekiem

Pszenny chleb na zakwasie żytnim

Przepyszny chleb!
Chleb pszenno-orkiszowy z ziarnami na zakwasie

Chleb pszenno-żytni na zakwasie

Chleb tradycyjny na żytnim zakwasie

Bułeczki pszenne na żytnim zakwasie

Domowy chleb na zakwasie

CHLEB Z SOJĄ

CHLEB DOMOWY

Kwas miodowy
Artykuły powiązane
Wypiekacz do chleba - zrobi pieczywo za ciebie!
Wypiekacz do chleba może wydawać się zbędnym gadżetem, ale jeśli raz go użyjecie, nie będziecie już mogli wyobrazić sobie bez niego życia. W czasach kiedy wracamy do pieczenia domowego chleba, taka maszyna z pewnością nam się przyda. Nie musicie mieć dużych umiejętności - ona zrobi wszystko za was! W cyklu Dobre rzeczy sprawdzamy, jak wybrać wypiekacz do chleba.
Drożdże suche, świeże czy domowe. Mamy niezawodny przelicznik drożdży instant!
Drożdże to nieodłączny element dobrze znanych z babci kuchni drożdżówek. Obecnie do wyboru mamy drożdże instant i drożdże świeże. Jednak czy lepiej wybrać drożdże suche? A może świeże drożdże to bardziej wartościowy wybór? Z pewnością stosując drożdże suche należy mieć odpowiedni przelicznik. O zaletach obu opowiada dziennikarka kulinarna Renata Chodorowska.
Monika Walecka rozdaje zakwas na chleb. Działanie z potrzeby serca
Monika Walecka codziennie we własnej piekarni "Cała w mące" proponuje apetyczne bochenki chleba, kuszące bułki i rozkosznie smakujące drożdżówki. Po jej wypieki ustawiają się kolejki warszawiaków chcących zjeść chleb taki jak dawniej. Monika Walecka wyszła naprzeciw swoim klientom i zachęca ich do domowego pieczenia. Zobaczcie, co się za tym kryje.
Chcesz upiec chleb? Te książki powinny znaleźć się na twojej półce
Pieczenie własnego chleba w domowych warunkach nadal uchodzi za niełatwą sztukę. Wbrew pozorom nie jest to jednak aż tak skomplikowane jak się wydaje. Zwłaszcza jeśli mamy dobrych nauczycieli - w cyklu Kulturalnie kulinarnie wybraliśmy książki, które musicie mieć, jeśli chcecie zacząć swoją przygodę z przygotowywaniem pieczywa.
Tomasz Deker: Chleb to prosta rzecz
Piecze torty, rzeźbi w czekoladzie, a jego praliny są chlubą Sopotu. Dla nas przygotował jednak coś ekstra – receptury na wytrawne pieczywo, wspaniały chleb. Wszystkie godne naszych stołów. Tomasz Deker, doświadczony cukiernik i ekspert kulinarny, autor książki "Chleb" wydawnictwa Burda Książki, opowiedział Dorocie Filipkowskiej o swojej pasji do kuchni. Wywiad ukazał się na łamach magazynu "Moje Gotowanie".
Domowy chleb – który będzie najzdrowszy?
Nie wyobrażamy sobie bez niego życia i jadamy codziennie, powinien więc być dobrej jakości. Upieczony z odpowiedniej mąki nie tuczy i wzmacnia odporność.