BURACZKI Z KAPUSTĄ

Ocena:

4.46 (210)

  • 2 godz. 0 min.
  • dla 6 osób
Pyszny i zdrowy dodatek do obiadu.

Składniki:

  • 1 kg buraczków czerwonych
  • 1 kg kapusty białej
  • 20 dag cebuli
  • ZALEWA:
  • 1,5 szkl wody
  • 1/2 szkl octu
  • 1 łyżka soli
  • 1 szkl cukru

Buraczki z kapustą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Wszystkie składniki na zalewę zagotować i przestudzić. Buraczki umyć i ugotować. Następnie obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Kapustę i cebulę drobno pokroić.
  • Wszystkie składniki razem wymieszać i zalać zalewą. Zostawić na ok. 2 godziny. Następnie włożyć do słoików. Gotować w słoikach 10 minut.
  • Z 1 porcji wychodzi ok. 6 słoiczków 1/2 l.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne