pasztet_z_jajek_i_pieczarek

Pasztet z jajek i pieczarek

Ocena:

4.34 (192)

  • 1 godz. 30 min.
  • dla 8 osób
pasztet nie musi być zajęczy ;)

Składniki:

  • 13 jajek
  • 250 g pieczarek
  • 2-3 cebule
  • 250 g sera zółtego
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 1/2 szklanka gęstej śmietany
  • natka piertuszki
  • sól
  • pieprz

Pasztet z jajek i pieczarek - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Przepis znalazłam na stronie Olgi Smile...coś innego a jakie dobre...mmm :)
  • 10 jajek ugotować na twardo, ostudzić, obrać.
  • Ser żółty i jajka zetrzeć na tarce (duże oczka).
  • Pieczarki oraz cebulę oczyścić. Zetrzeć również na tarce (duże oczka) i usmażyć na łyżce oleju.
  • W wysokim (dużym) naczyniu mieszam, jajka na twardo, ser żółty, pieczarki z cebulką, posiekaną natkę, śmietanę, bułkę tartą, jajka surowe (3 sztuki); doprawiam do smaku.
  • Powstałą masę przekładam do foremek wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą.
  • Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni.
  • Po wystudzeniu, kroimy w plastry i podajemy z sosem tatarskim, chrzanem etc

Porady

Zobacz też: pasztet z dzika

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne