dla 4 osób

10437 przepisów

Przepisy w kolekcji dla 4 osób

Poziom trudności: Średni Czas przygotowania: 110 min.
Gulasz węgierski

Gulasz węgierski to sycąca propozycja na posiłek na gorąco. Największą popularnością cieszy się w chłodniejsze dni - oryginalny gulasz węgierski rozgrzewa i zastąpi dwudaniowy obiad, ale będzie też pyszną propozycją na obiadokolację. Bazą na gulasz po węgiersku może być szynka wieprzowa, ale w niektórych wersjach króluje wołowina. Przepisy na gulasz po węgiersku czasem różnią się od siebie, ale zawsze esencją smaku dania jest sos węgierski - to efekt wytopienia tłuszczu z mięsa i połączenia w trakcie duszenia z aromatycznymi przyprawami - w końcu gulasz po węgiersku nie może obyć się bez papryki słodkiej i papryki ostrej w proszku! Podpowiadamy, jak zrobić gulasz węgierski i jakie przyprawy do gulaszu węgierskiego - oprócz papryki - warto dodać.

mojegotowanie

Gulasz węgierski

Artykuły powiązane

Gotuj jak MasterChef - Książki z programu
18.10.2020

Gotuj jak MasterChef - tylko teraz książki zwycięzców programu w specjalnej cenie

Gotuj jak MasterChef w swojej kuchni! Dania z programu i ulubione propozycje zwycięzców i uczestników programu "MasterChef Polska" są na wyciagnięcie ręki, a dokładniej na jeden klik na www.kultowy.pl. Sprawdźcie, które tytuły książek z programu MasterChef polecamy najbardziej i jak upolować je w specjalnej ofercie cenowej.

bawarchi-sg
21.06.2020

Kuchnia indyjska, nepalskie specjały - debiut Bawarchi na Restaurant Week!

Festiwal Restaurant Week to wyśmienita okazja do odkrywania nowych smaków i ciekawych miejscówek na kulinarnej mapie polskich miast. Po lockdownie festiwal wraca z hasłami #WiwatGoście, a także #WiwiatDebiut witając nowe lokale, które zapraszają na specjalne festiwalowe menu. Odwiedzamy Bawarchi na warszawskim Muranowie, gdzie króluje kuchnia indyjska i nepalska, z tajskimi akcentami. Za sterami lokalu szef kuchni Prakash Tiwari, który mimo maseczki ze względów bezpieczeństwa obsługi i gości, obdarza nas radością i zaprasza na prawdziwą ucztę.