Curry z indyka

Ocena:

4.52 (176)

  • 50 min.
  • dla 2 osób

Aromatyczne curry z indyka

Składniki:

  • 2 filety z indyka-około 200g,
  • 2 średnie cebule,
  • 1 średnia czerwona papryka,
  • 2 łyżki stołowe curry np: meat & vegetable curry mix, firmy Shan, Pakistan.
  • pieczarki-150g,
  • marchewka z groszkiem (mrożonka) 250g,
  • mleko kokosowe-1 puszka 400ml.

Curry z indyka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1) Na oliwie smażymy cebulę pokrojoną w kostkę. Dodajemy curry.
  • 2) Dodajemy pokrojonego w kostkę indyka.
  • 3) Wkładamy pokrojone pieczarki i czerwoną paprykę oraz marchewkę z groszkiem.
  • 4) Wlewamy mleko kokosowe. Całość gotujemy na małym ogniu przez 25 minut.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne