baranina_marynowana_z_rozmarynem

Baranina marynowana z rozmarynem

Ocena:

4.47 (175)

  • 24 godz. 0 min.
  • dla 1 osoby

Rozpływająca się w ustach

Składniki:

  • 4 steki z Baraniny
  • swieży rozmaryn
  • sól
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • poł łyżeczki czosnku granulowanego
  • cząber
  • majeranek

Baranina marynowana z rozmarynem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Steki z baraniny płuczemy w zimnej wodzie. Nacieramy z obu stron czosnkiem roztartym z solą.Doprawiamy wszystkimi przyprawami podanymi w składnikach. Steki układamy jeden na drugim i każdy przekładamy swieżym rozmarynem. Wstawiamy do lodówki na 20 do 22 godzin.
  • Następnie smażymy na palelni teflonowej bez tłuszczu. Gdy opieczemy z dwóch stron podlewamy woda i dusimy ok 30 min.
  • Możemy podawać z kluseczkami i surówką
  • Smacznego
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne