Makaron Curry na szybko

Ocena:

4.5 (147)

  • 25 min.
  • dla 3 osób
To super szybkie danie na ciepło:)

Składniki:

  • ok. 500g makaronu świderki
  • 2 duże marchewki
  • 5 małych cebul
  • 2 średnie pory (biała + zielona część)
  • 5-6 łyżeczek curry
  • 3 szczypty soli i pieprzu ziołowego
  • 1 łyżeczka vegiety
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 4 łyżki masła
  • 3 łyżki oleju

Makaron curry na szybko - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę i jasną część pora kroimy w krążki, zieloną część w paseczki.
  • Marchew, cebulę i por podsmażamy na oleju. Po ok. 5 minutach wlewamy 1 szklankę wody, doprawiamy solą, vegietą, pieprzem ziołowym, ziołami prowansalskimi i dusimy pod przykryciem ok. 15 minut.
  • Odcedzony makaron przekładamy do garnka, dodajemy warzywa z patelni, curry, wlewamy roztopione masło i dokładnie mieszamy.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne