Gąski w cieście naleśnikowym

Ocena:

4.49 (153)

  • 40 min.
  • dla 6 osób

Przepis na grzyby w cieście - gąski w cieście naleśnikowym

Składniki:

  • 60 dag gąsek
  • jajko
  • szklanka śmietany 12-proc.
  • 15 dag mąki
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Gąski w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
  • Grzyby oczyścić
  • umyć
  • osuszyć. Przyciąć krótko trzonki. Jajko roztrzepać widelcem ze śmietaną,
  • wymieszać z mąką
  • przyprawić solą. Całość krótko zmiksować i odstawić na 20 minut. Rozgrzać na pa-
  • telni olej. Przygotowane ciasto zamieszać
  • zanurzać w nim kapelusze gąsek i smażyć z obu stron na zło-
  • ty kolor na gorącym oleju.
  • Gotowe wyjmować na papierowe ręczniki
  • aby osączyć z nadmiaru tłuszczu. Oprószyć solą i pieprzem.
  • Podawać gorące lub przestudzone
  • z zieloną sałatą polaną sosem winegret.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne