Blok czekoladowy

Ocena:

4.48 (168)

  • 2 godz. 30 min.
  • dla 1 osoby
Kaloryczny blok czekoladowy

Składniki:

  • 4 suche wafle
  • 400 g margaryny
  • 400 g mleka w proszku
  • 1 i 1/2 szkl cukru
  • 6 łyżek kakao
  • 100 g dowolnych orzechów
  • 100 g rodzynek

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Margarynę rozpuścić z cukrem.
  • Zestawić z ognia, dodać mleko, kakao i dokładnie utrzeć.
  • Dwa wafle ( ja użyłam okrągłych ) odłożyć, a dwa pokruszyć, dodać razem z rodzynkami i orzechami do masy i wymieszać.
  • Na jeden wafel wyłożyć masę, rozsmarować.
  • Przykryć drugim waflem .
  • Cały wafel położyć między dwie deski i obciążyć czymś ciężkim.
  • Odstawić na 1-2 godziny , aby blok ładnie się sprasował.
  • Pokroić według uznania.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne