Francuskie babeczki

Ocena:

4.48 (197)

  • 30 min.
  • dla 10 osób
Przepyszne babeczki na karzdą okazje, szybkie i smaczne.Służa jako przekaski.

Składniki:

  • - ciasto francuskie
  • - 1 filet z kurczaka
  • - 7 dużych pieczarek
  • - 1 paprykę czerwoną
  • - 1 cebulę
  • - 20 dkg sera żółtego
  • - sól, pieprz
  • - 1 żółtko

Francuskie babeczki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Etap
  • Filet z kurczaka kroimy w kosteczke, podsmażamy na margarynie oraz przyprawiamy. Warzywa ( pieczarek , paprykę czerwoną, cebulę) kroimy w kostkę rzucamy do mięsa i pod przykryciem smażymy aż zmiękną. Ser zetrzeć na tarce.
  • Z ciasta wycinamy prostokąciki o wymiarach 5 x 8 cm , powstanie 20 prostokatów.
  • Na jeden kawałek nakładamy łyżeczką farsz posypujemy serem żóltym i zakrywamy drugim prostokącikiem, brzegi kleimy (jak pierogi).Wszystkie zrobione babeczki kładziemy na blache, smarujemy żółtkiem a widelcem nakuwamy . Wszystko wsadzamy do nagrzanego do 200 tem. piekarnika i pieczemy ok 15 minut.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne