rogale_na_slono

Rogale na słono

Ocena:

4.55 (198)

  • 45 min.
Pizza w innym kształcie

Składniki:

  • ciasto:
  • 40 dag maki pszennej
  • 1 szklanka ciepłego mleka
  • 2-3 dag drożdży
  • 1 łyżka oregano
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3 łyżki oleju
  • farsz:
  • dowolna wędlina
  • cebula
  • 1 łyżeczka przyprawy do pizzy
  • Dodatkowo:
  • miękki żółty ser( zetrzeć na tarce)
  • pikantny ketchup

Rogale na słono - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Z podanych składników zagnieść ciasto i odstawić przykryte na 15-20 minut do wyrośnięcia.Kiełbasę pokroić i podsmażyć,dodać obraną , pokrojoną cebulę i podsmażać aż się zeszkli.Do podsmażonej kiełbaski i cebuli dodać przyprawę do pizzy, wymieszać.Ciasto rozwałkować na kształt koła i podzielić na 6 porcji.Każdy kawałek posmarować ketchupem,posypać serem,nałożyć farsz i zwinąć na kształt rogala.Przygotowane rogale poukładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zostawiamy na ok.15 min., aby trochę wyrosły.Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 15 minut.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne