Tarta z indykiem

Ocena:

4.53 (147)

  • 30 min.
  • dla 8 osób
Przygotowanie: 30 minut
Pieczenie: 40 minut
Porcja: 350 kcal

Składniki:

  • CIASTO:
  • 12 dag masła
  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • szczypta soli
  • NADZIENIE:
  • mrożonka „Mieszanka chińska” HORTEX Ortika
  • 15 dag wędzonej piersi z indyka
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 4 jajka
  • 10 dag startego, żółtego sera, np. gouda
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • sól, pieprz

Tarta z indykiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • ■ Ciasto: masło posiekać z mąką, oprószyć solą, zagnieść dodając 1–2 łyżki zimnej wody. Ciastem wylepić dno i boki okrągłej formy. Wstawić na godzinę do lodówki.
  • ■ Nadzienie: „Mieszankę chińską” HORTEX Ortika zblanszować na sicie, osączyć. Jajka roztrzepać ze śmietaną, wymieszać z serem, solą i pieprzem. Pierś indyka pokroić w cienkie paski. Szczypiorek opłukać, posiekać.
  • ■ Warzywa i indyka rozłożyć na cieście, polać sosem serowym. Piec 40 minut w temp. 180°C.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne