Chrzciny, Polska
Kolekcja Chrzciny, Polska zawiera 9 przepisów
Przepisy w kolekcji Chrzciny, Polska

Kotlet devolay to sposób na przygotowanie kurczaka w inny sposób niż zwykłe kotlety z panierką. Dodatek masła i pietruszki sprawia, że devolay ma spore grono fanów. Najwięksi miłośnicy przepisów na to danie idą o krok dalej - dodają do składników ser żółty. I właśnie taki przepis na devolay polecam. Efekt jest przepyszny, a wykonanie całkiem proste.
Devolay z piersi kurczaka

Jabłecznik z bezą to wspaniałe ciasto. Pod lekko chrupiącą z wierzchu, a miękką w środku bezą, kryją się kwaśne jabłka na delikatnym kruchym spodzie. Jabłecznik z bezą to połączenie smaku kwaśnego i słodkiego, które tworzą przyjemny balans. To ciasto bardzo efektowne, ale łatwe do zrobienia. Wygląda na skomplikowane, jednak nie trzeba dużych umiejętności kucharskich, żeby je przygotować.
Jabłecznik z bezą

Tradycyjna kremówka - słodka propozycja, która bezsprzecznie kojarzy się z kuchnią polską. Szczególnie kremówki wadowickie - związane z miejscem narodzin papieża Jana Pawła II. Kremówki papieskie, a także klasyczne kremówki, to ciasto francuskie przełożone budyniowym kremem i posypane obficie cukrem pudrem. Sprawdźcie mój przepis na kremówki papieskie - pyszne ciastka kremówki będą idealne na podwieczorek lub spotkanie rodzinne. Wyjaśniam szczegółowo, jak zrobić krem do kremówki, jak zrobić ciasto francuskie i jak złożyć całe ciastko, aby tradycyjna kremówka papieska wyglądała i smakowała wspaniale.
Tradycyjna kremówka papieska

Tatar wołowy ma wielu zagorzałych wielbicieli. Mówi się, że ci którzy go nie lubią po prostu nigdy nie jedli wystarczającego dobrego. Tatar wołowy to proste danie, bardzo klasyczne, wielu osobom kojarzące się z dzieciństwem i rodzinnymi spotkaniami. Miękkie świeżo siekane lub mielone mięso, dodatki, żółtko – sekret tkwi w jakości poszczególnych składników. Tatar u mnie to jedna z najlepszych przystawek lub smaczne danie główne.
Tatar wołowy

Przepis na pyszne zraziki ze schabu wieprzowego ! :) Zrazy wieprzowe najlepiej smakują z ziemniakami lub kluskami śląskimi.
Zrazy ze schabu wieprzowego

Mój sposób na schabowe inaczej - tym razem z niespodzianką w środku! Kotlety schabowe znamy jako dobrze rozpite kawałki wieprzowiny, panierowane w bułce tartej i usmażone na złoto. Od czasu do czasu warto jednak przygotować schabowe inaczej - z dodatkiem sera żółtego i musztardy dijon.