tosty_z_mozzarella

Tosty z mozzarellą

Ocena:

4.44 (154)

  • 20 min.
  • dla 4 osób

szybka i bardzo smaczna zapiekanka

Składniki:

  • 4 kromki pieczywa tostowego
  • Masło do smarowania
  • 4 plastry pomidora
  • 4 plastry szynki konserwowej
  • 4 plastry Mozzarelli z zalewy
  • Przyprawy do smaku:
  • Sól, pieprz, oregano

Tosty z mozzarellą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
  • Pieczywo posmarować masłem. Ułożyć na nich plastry szynki, pomidora i Mozzarelli. Oprószyć przyprawami i zapiec około 15 minut.
  • Podobne zapiekanki można wykonać na bazie ciasta francuskiego, wtedy należy ciasto pokroić na kwadraty, posmarować rozmąconym jajkiem z dodatkiem śmietany i ułożyć na nich: pół plastra szynki konserwowej, plaster pomidora i plaster Mozzarelli z zalewy. Oprószyć solą, pieprzem i oregano. Zapiec do zrumienienia, około 15 minut. Należy brzegi ciasta pozawijać troszkę do środka, aby ser nie wypływał, ja tego nie uczyniłam ale i tak było pysznie:)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne