Buraczki z cukinią

Ocena:

4.27 (198)

  • 2 godz. 0 min.
  • dla 9 osób

bardzo smaczne

Składniki:

  • 2 kg cukinii/po wydrążeniu nasion/pokrojonej w kostkę
  • 2 kg buraków czerwonych ugotowanych i startych na grubych oczkach tarki
  • 1 kg cebuli pokrojonej w kostkę
  • Zalewa:
  • Po 1,5 szklanki octu, oliwy, cukru
  • Sól i pieprz do smaku

Buraczki z cukinią - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Do zalewy wrzucić pokrojoną cukinię i cebulę, gotować 3 minuty.
  • Połączyć z burakami i napełnić w słoiki.
  • Pasteryzować 10- 15 minut.
  • Wyszło mi z tej porcji 9 słoików/ 2 litrowe, 6 półlitrowych i 1 mały dżemowy/
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne