zupa_rzodkiewkowa

Zupa rzodkiewkowa

Ocena:

4.52 (166)

  • 30 min.
  • dla 3 osób
Bardzo dobra zupa, a do tego szybka w przygotowaniu. Polecam

Składniki:

  • 2 litry wywaru z 2 kostek bulionowych (warzywna, drobiowa)
  • 2 pęczki rzodkiewek
  • koperek
  • 4 ugotowane ziemniaki
  • serek topiony - śmietankowy (100 g)
  • śmietana
  • olej do smażenia

Zupa rzodkiewkowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rzodkiewkę kroimy i podsmażamy na oleju ok. 10 minut.
  • Rzodkiewki wkładamy do bulionu, w którym są już ugotowane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodajemy serek topiony, a po jego roztopieniu - koperek.
  • Zupę wykładamy na talerz i dekorujemy kleksem śmietany.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne