Bezowiec

Ocena:

4.5 (203)

  • 40 min.
Polecam naprawde pychotka.

Składniki:

  • 1 szkl cukru
  • 3 jajka
  • 1 lyzka kakao
  • 3 lyzki kawy rozpuszczalnej
  • 2 kostki masla
  • bezy 2 opakowania
  • 2 lyzki lub 3 lyzki rumu

Bezowiec - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cukier ucieramy z jajami na parze.
  • Nastepnie dodajemy lyzke kakao i 3 lyzki kawy rozpuszczalnej Nadal mieszamy na parze.
  • Nastepnie studzimy co jakis czas mieszajac.
  • Osobno ucieramy 2 kostki masla,ktore potem dodajemy powoli do wystudzonej masy.Miksujemy.Na koniec dodajemy rum.
  • Przygotowac okragla forme wylozyc ja papierem.na dno wykladamy bezy i mase,znowu bezy i mase i tak na przemian.Wierzch tortu dekorujemy bezami jak na fotce.
  • Wkladamy do lodowki az zrobi sie tort twardy ok 3 godz.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne