barszcz czerwony
1 przepis
Przepisy w kolekcji barszcz czerwony

Oryginalny pomysł na wegetariański bigos, czyli bigos z czerwonej kapusty z pierniczkami. Dodatek korzennych pierniczków wzbogaci smak dania i pysznie komponuje się z pozostałymi składnikami, czyli m.in. grzybami, jabłkami, burakami i głównym produktem, czyli czerwoną kapustą. Bigos z czerwonej kapusty z pierniczkami zaskoczy Was smakiem - wypróbujcie ten przepis na święta lub aby poczuć wigilijną atmosferę w inne dni.
Bigos z czerwonej kapusty z pierniczkami
Inne z kolekcji: Półprodukty
- aromat do ciasta
- budyń
- chałwa
- ciasto filo
- ciasto francuskie
- delicje
- esencja waniliowa
- farsz
- galaretka
- groszek konserwowy
- groszek ptysiowy
- herbatniki
- ketchup
- kisiel
- koncentrat
- kostka rosołowa
- krakersy
- lukier plastyczny
- marcepan
- marynata
- masa
- masło orzechowe
- musli
- musztarda
- nadzienie
- nutella
- panierka
- passata pomidorowa
- pianki marshmallow
- posypki do ciast
- śnieżka
- wafle
- wędlina
- wywar
- zalewa
- żelatyna
- miso
- pasta curry
- zupki chińskie
- papier ryżowy
- beziki
- tempeh
- nektar
- mus jabłkowy
- krówki
- wasabi
- aquafaba
- skrobia ziemniaczana
- precelki
- ciasteczka amaretti
- kruche ciasteczka w polewie czekoladowej
- marmolada pomarańczowa
- ekstrakt waniliowy
- bulion cielęcy
- pasztet do smarowania
- majonez
- ciasto na pizzę
- agar
- gotowy rosół
- kiszone ogórki
- pierniczki
- powidła śliwkowe
- kapusta kiszona
- tortilla
- konserwowe ogórki
- bułka
- bulion warzywny
- tahini
- masło migdałowe
- dżem owocowy
- piernik
- kompot z suszu
- kiszone buraki
- krem kokosowy
- ciastka imbirowe
- ciastka maślane
- biszkopty
- lody waniliowe
- ciastka czekoladowe
- barwnik spożywczy
- popcorn
- Zakwas
- Konfitura malinowa
- perły cukrowe
- konfitura żurawinowa
- pasta z tamaryndowca
- bulion wołowy
- krem cytrynowy
- bulion drobiowy
- gotowe pieczywo
- ekstrakt migdałowy
- skrobia kukurydziana
- tortellini z szynką
- herbata
- bułka tarta
- przecier pomidorowy
- tofu
Artykuły powiązane
Wigilijne potrawy szefa kuchni - Piotr Trendak z restauracji Aioli
Kontynuujemy cykl wigilijne potrawy szefa kuchni. Tym razem o świątecznych rybach, perfekcyjnym serniku i nocnym przygotowaniu wigilijnych potraw opowiada nam szef Piotr Trendak z restauracji Aioli.
Książki o kuchni świątecznej - Boże Narodzenie nigdy nie było tak smaczne
Książki o kuchni świątecznej to pozycje obowiązkowe w naszej domowej biblioteczce. Sięgamy po nie, kiedy chcemy przygotować zarówno tradycyjne polskie potrawy wigilijne i świąteczne, jak i coś specjalnego, czego nigdy wcześniej nie robiliśmy. Książki o kuchni świątecznej to również idealna propozycja na prezent. W cyklu Kulturalnie kulinarnie wybraliśmy te, które po prostu trzeba mieć.
Barszcz z rurą i cytrusy, czyli święta w PRL-u
Na pewno były bardziej śnieżne i mroźne niż współczesne, ale jednocześnie kosztowały znacznie więcej wysiłku, niezbędnego do zdobywania nawet najbardziej podstawowych produktów spożywczych. Mimo to święta w PRL-u do dzisiaj wspominane są często z sentymentem.
Wigilijne potrawy szefa kuchni - Marcin Przybysz z restauracji Epoka
Jakie wigilijne potrawy najbardziej docenia szef kuchni? Które słodkie świąteczne specjały obowiązkowo muszą znaleźć się na stole? I co zrobić, żeby barszcz czerwony był aromatyczny, klarowny i intensywnie czerwony? Na te odpowiedzi od szefa kuchni restauracji Epoka znajdziecie poniżej. Chef Marcin Przybysz dzieli się z nami przedświątecznymi wskazówkami.
"Odczarowuję produkty spożywcze!"- rozmowa z Viktoriyą Popin, autorką książki "Jem świadomie.100 przepisów na domowe przysmaki"
Viktoriya Popin to ukraińska blogerka tworząca stronę Picante Cooking. Na Ukrainie opublikowała książkę, która przekonała niedowiarków, że wiele przysmaków wcale nie trzeba kupować, a można samodzielnie wykonać w zaciszu kuchni. W październiku książka "Jedz świadomie. 100 przepisów na domowe przysmaki" miała swoją ogólnopolską premierę. Zapytaliśmy autorkę, czym różni się kuchnia polska od ukraińskiej, jakie znaczenie ma bycie odpowiedzialnym konsumentem oraz jakie dania kuchni ukraińskiej, chciałaby szczególnie rozpowszechnić.
Regionalne potrawy na Wigilię - spróbuj koniecznie!
Kiedy myślimy o Wigilii nasuwają nam się na myśl klasyczne potrawy, takie jak smażony karp, kapusta z grzybami czy zupa grzybowa. Kuchnia polska jest jednak o wiele, wiele bogatsza. W tym roku na naszym stole zagoszczą więc nie tylko tradycyjne smakołyki, ale i regionalne przysmaki. Sprawdźcie, jakie regionalne potrawy warto przygotować!
Potrawy wigilijne - lista dań na świąteczny stół
Za oknem błyszczy pierwsza gwiazdka, a potrawy wigilijne zapraszają do stołu. Tradycyjne potrawy wigilijne to lista, która od lat powtarzana jest w wielu polskich domach. Co symbolizują potrawy wigilijne i co powinno znaleźć się na wigilijnym stole? Oto kilka podpowiedzi w galerii i tekście poniżej.