kruszon

kruszon

Ocena:

4.42 (169)

  • 2 godz. 0 min.
  • dla 5 osób

Ciasto to dobre jest o każdej porze roku.

Składniki:

  • 5 jaj
  • 4 szklanki mąki
  • pół szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 margaryna
  • owoce (truskawki, czereśnie, agrest, śliwki)

Kruszon - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Piane ubijamy z białek z bięciu jaj, kiedy piana będzie już sztywna
  • dodajwmy do niej szklanke cukru i ubijamy jeszcze chwile.
  • Z żółtek, cukru, mąki, proszku do pieczenia i margaryny wyrabiamy
  • ciasto.
  • Ciasto dzielimy na trzy części do jednej dodajemy 2 łżki kakao i
  • wyrabiamy. Na blachę wykładamy jasne ciasto na nie układamy owoce,
  • następnie ciemne ciasto na któr idzie piana a na piane kruszymy
  • pozostałe ciasto jasne.
  • Wszystkie warstwy ciasta możemy pokruszyć na blache nie tżeba go
  • rozwałkowywać.
  • Ciasto pieczemy 45 minut w temperatuże 180 stopni. Po upieczeniu możemy
  • je jeszcze pozostawić w piekarniku żeby doszło
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne