4.46 (180)
Panna cotta to włoski deser podawany z musem truskawkowym. Jego wegańska wersja jest równie prosta w przygotowaniu, pyszna i pełna witamin.
syrop z agawy 5 łyżek stołowych
truskawki 1 kg
mleko kokosowe 800 g
wanilia 0.5 łyżeczki
agar 1.5 łyżeczki
ksylitol 4 łyżeczki
Mleko przelewamy do garnka. Dodajemy do niego ksylitol i wanilię. Do mleka kokosowego dodajemy agar i energicznie mieszając gotujemy przez ok. minutę. Krem kokosowy przelewamy do szklanek lub słoiczków i zostawiamy do ostygnięcia. Następnie chłodzimy w lodówce.
Truskawki myjemy, szupułkujemy i blendujemy na sos razem z syropem z agawy. Wcześniej odkładamy kilka do dekoracji. Możemy je przetrzeć przez sitko aby pozbyć się pestek.
Na schłodzoną panna cottę nakładamy mus truskawkowy. Dekorujemy świeżymi owocami.
Porady
Zobacz też: Panna cotta z marakują
Rabat na cały asortyment dostępny w sklepach stacjonarnych i na e-clarena.eu. Promocja obowiązuje dla zamówień powyżej 100zł oraz obejmuje produkty nieprzecenione. Szczegóły u sprzedawcy i na stronie.
Rabat 25% na całą ofertę MEFEMI w cenie regularnej. Promocje na stronie www nie łączą się. Szczegóły na stronie.
Rabat do 40% na sprzęt, odzież i akcesoria sportowe dostępny w sklepie stacjonarnym i na Sportano.pl. Szczegóły w sklepie i na stronie.
Rabat 20% na kolczyki oraz akcesoria przy zakupach za min. 299 zł. Rabat 20% na zegarki do 8 000 zł. Szczegóły w salonach i na wkruk.pl
Rabat do wykorzystania w sklepie stacjonarnym Origins w Galerii Krakowskiej oraz na origins.eu. *Rabat nie obejmuje mini produktów i produktów już przecenionych. Szczegóły u sprzedawcy i na stronie www.
Rabat 150 zł *przy zakupach za min. 700 zł z kodem SZALWIT24. Zniżka nie dotyczy gotowych zestawów walizek i nie łączy się z innymi akcjami specjalnymi. Oferta dostępna w salonach stacjonarnych i na wittchen.com. Szczegóły u sprzedawcy i na stronie www.