zwykły schabowy

kotlety przykrywamy folią przezroczysta i rozbijamy,pieprzymy solimy. następnie obtaczamy w mące

schabowydania mięsne

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.54 z 140 głosów)

Składniki:

  • składniki:
  • mięso schabowe
  • jajko
  • mąka
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • z mięsa schabowego wykrawamy kotlety
  • kotleta przykrywamy folią(zapobiega pryskania)i rozbijamy
  • pieprzymy i solimy
  • następnie obtaczamy w mące,w jajku roztrzepanym a na koniec w bułce tartej
  • wkładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na złoty kolor (około 7 min z każdej strony)
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy