Zupa ze świeżych szparagów z krajanką

Sezon na szparagi trwa krótko, aby wykorzystać go w pełni zrób zdrową zupę ze szparagów z krajanką

Zupy

Czas przygotowania:
30 min.
Kalorie:
250 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 199 głosów)

Składniki:

  • -Międzybrodzki Makaron krajanka – 250g
  • - wiązka białych szparagów
  • - woda - 0,75l
  • - sos sojowy - 1 łyżeczka
  • - śmietanka słodka 18% -100ml
  • - śmietana kwaśna 18% - 100ml
  • -masło - 1 łyżka
  • -mąka - 1 łyżeczka
  • - sól, cukier, biały pieprz do smaku

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • • Międzybrodzki Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
  • • Szparagi obrać, przekroić na pół i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Części z główką wyciągnąć, a dolne części zmiksować z wodą w której się gotowały.
  • • Przetrzeć przez sito, aby pozbyć się łyk, dodać sos sojowy, biały pieprz do smaku i masło.
  • • Obie śmietany połączyć z mąka, zahartować niewielką ilością zupy i wszystko połączyć.
  • • Na koniec dodać szparagi z główką i makaron.

Kalorie: 250

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy