Zupa ze świeżych szparagów z krajanką

Sezon na szparagi trwa krótko, aby wykorzystać go w pełni zrób zdrową zupę ze szparagów z krajanką

Dodany przez:

Zupa ze świeżych szparagów z krajanką

Bezmięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
250 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • -Międzybrodzki Makaron krajanka – 250g
  • - wiązka białych szparagów
  • - woda - 0,75l
  • - sos sojowy - 1 łyżeczka
  • - śmietanka słodka 18% -100ml
  • - śmietana kwaśna 18% - 100ml
  • -masło - 1 łyżka
  • -mąka - 1 łyżeczka
  • - sól, cukier, biały pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. • Międzybrodzki Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
  2. • Szparagi obrać, przekroić na pół i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Części z główką wyciągnąć, a dolne części zmiksować z wodą w której się gotowały.
  3. • Przetrzeć przez sito, aby pozbyć się łyk, dodać sos sojowy, biały pieprz do smaku i masło.
  4. • Obie śmietany połączyć z mąka, zahartować niewielką ilością zupy i wszystko połączyć.
  5. • Na koniec dodać szparagi z główką i makaron.
szparagi obiad zupa Międzybrodzki Makaron
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy