Zupa z żółtej cukinii

Ocena:

4.46 (169)

  • 10 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 10 minut
Gotowanie: 20 minut
Porcja: 135 kcal
Składniki na 4 porcje

Składniki:

  • 15 dag piersi kurczaka
  • marchewka
  • 2 żółte cukinie
  • 4 szklanki bulionu warzywnego
  • 2 jajka
  • sok i skórka z jednej cytryny
  • łyżka natki pietruszki
  • sól, pieprz

Zupa z żółtej cukinii - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Marchewkę obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Cukinie umyć, pokroić w niewielką kostkę.
  • Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paseczki. Wrzucić do bulionu, gotować do miękkości około 20 minut. Po 10 minutach dodać marchewkę, cukinię i skórkę cytrynową.
  • Wyjąć skórkę, wlać sok. Jajka dokładnie roztrzepać widelcem, wlać do zupy, cały czas mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem posypać natką.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne