Przygotowanie: 10 minut
Gotowanie: 20 minut
Porcja: 135 kcal
Składniki na 4 porcje
Składniki:
15 dag piersi kurczaka
marchewka
2 żółte cukinie
4 szklanki bulionu warzywnego
2 jajka
sok i skórka z jednej cytryny
łyżka natki pietruszki
sól, pieprz
Zupa z żółtej cukinii - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Marchewkę obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Cukinie umyć, pokroić w niewielką kostkę.
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paseczki. Wrzucić do bulionu, gotować do miękkości około 20 minut. Po 10 minutach dodać marchewkę, cukinię i skórkę cytrynową.
Wyjąć skórkę, wlać sok. Jajka dokładnie roztrzepać widelcem, wlać do zupy, cały czas mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem posypać natką.